Handige checklist voor jullie bedrijfsuitje

Dit jaar ben jij de aangewezen persoon om het bedrijfsuitje te organiseren. Wellicht met een paar collega’s, wat dan wel weer scheelt. Toch breekt het angstzweet je wel een beetje uit; je wilt natuurlijk het gaafste en leukste uitje ooit organiseren!

”Waar moet ik beginnen?”, vraag je je af. Om een goede start te maken, is het belangrijk om een aantal zaken te inventariseren. Hieronder hebben we een handige checklist voor je gemaakt met tips voor de organisatie van een bedrijfsuitje.

Handige checklist voor jullie bedrijfsuitje

 1. Begin op tijd
  Het organiseren van een bedrijfsuitje kost tijd en vereist planning. Begin daarom op tijd en stel een duidelijke deadline voor je team of medewerkers om aan te geven of ze mee kunnen of niet. Dit zorgt ervoor dat iedereen op tijd is geïnformeerd en dat het uitje goed georganiseerd kan worden.
 2. Bepaal het budget
  Voordat je een bedrijfsuitje plant, is het belangrijk om te weten hoeveel geld er beschikbaar is voor de groep of per persoon. Wil je alleen een uitje met een activiteit of willen jullie na afloop ook een hapje eten? Het bepalen van het budget helpt bij het kiezen van de activiteit, locatie en eventuele extra’s (denk aan reiskosten, eten en drinken).
 3. Vraag om suggesties
  Vraag de medewerkers om suggesties voor het bedrijfsuitje. Dit kan bijvoorbeeld via een enquête of een brainstormsessie. Zo weet je wat er leeft onder je team of medewerkers en kunnen zij (deels) meedenken over het type uitje.
 4. Denk aan de doelstellingen
  Denk bij het kiezen van een bedrijfsuitje aan de doelstellingen. Wil je de samenwerking tussen afdelingen verbeteren? Of wil je de medewerkers belonen voor hun harde werk? Kies een activiteit die past bij de doelstellingen van het bedrijfsuitje. Het kan ook zo zijn dat er uit de brainstorm komt dat het leuk is om partners/aanhang mee te nemen naar het uitje. Ga je dit doen? Dan heeft dat ook weer invloed op het type uitje en de doelstellingen. Uitjes met partners zijn vaak iets recreatiever dan uitjes zonder partners.
 5. Houd rekening met de fysieke toestand van medewerkers
  Bij het kiezen van een activiteit moet je rekening houden met de fysieke toestand van de medewerkers. Kies bijvoorbeeld niet voor een activiteit met een lange wandeling of het tillen van zware attributen als een groot deel van het personeel niet goed te been is.
 6. Bepaal de duur van het uitje
  Hoelang mag het bedrijfsuitje duren? Kies je uit een teamuitje van een paar uur? Of ga je voor een heel weekend inclusief een groepsaccommodatie?
 7. Prik een datum
  Wanneer gaat het uitje plaatsvinden? Prik een datum waarop iedereen wel zou moeten kunnen. Houd rekening met feestdagen en vakanties. Een handige tool om een datum te prikken, is een datumprikker! Geef hierbij meerdere opties voor data, zodat medewerkers kunnen aangeven wanneer ze wel of niet kunnen. Zo kun je de groepsgrootte inschatten en een geschikte locatie gaan zoeken. Houd wel rekening met no-shows en afmeldingen op de dag zelf.
 8. Kies een geschikte locatie
  Kies een locatie die past bij de activiteit en het budget. Houd bij het kiezen van de locatie rekening met de reisafstand en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen.
 9. Regel vervoer
  Als de locatie niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, regel dan vervoer voor de medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een bus of door carpooling te organiseren. Denk hierbij ook na over eventueel alcoholgebruik en de reiskosten naar een locatie toe.
 10. Plan voldoende tijd in
  Plan voldoende tijd in voor het bedrijfsuitje. Zorg ervoor dat de medewerkers op tijd op de locatie zijn en dat er genoeg tijd is om de activiteit te doen en te genieten van de sfeer en gezelligheid.
 11. Communiceer duidelijk
  Communiceer duidelijk over het bedrijfsuitje. Zorg ervoor dat de medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht, wat ze moeten meenemen en hoe laat ze worden verwacht op de locatie.
 12. Maak er een onvergetelijke dag van!
  Last but not least: maak er een onvergetelijke dag van! Zorg voor leuke extra’s, zoals een fotograaf. Maak het uitje persoonlijk en uniek door bijvoorbeeld het bedrijfslogo op de uitnodiging te plaatsen. Vergeet niet om na afloop te evalueren en feedback te vragen, zodat je het volgende jaar nóg beter kunt organiseren.

Gebruik de checklist voor een succesvol bedrijfsuitje
Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een uitdaging zijn, maar met deze checklist kom je al een heel eind voor het organiseren van een onvergetelijke dag of weekend. Door op tijd te beginnen, het budget te bepalen, de medewerkers te betrekken en rekening te houden met de doelstellingen en fysieke toestand van je medewerkers, kan het uitje aangepast worden aan de behoeften van het team. Een duidelijke communicatie, het regelen van vervoer en het toevoegen van leuke extra’s maken het bedrijfsuitje compleet. Maak er een onvergetelijke dag van en vergeet niet om na afloop te evalueren en feedback te vragen.

Download de brochure van 2024

groepsactiviteiten op de veluwe

Voor een teamuitje, personeelsuitje, bedrijfsuitje of groepsuitje op de Veluwe, regio Harderwijk en Apeldoorn, hebben we met alle zorg en aandacht vele activiteiten en arrangementen samengesteld. Natuurlijk kun je activiteiten combineren, eten of drinken bij lokale horecagelegenheden of overnachten. 

Download nu de brochure met alle activiteiten in 2024 en ontdek de mogelijkheden!

Meer blogs

Brochure met zakelijke uitjes op de veluwe

Vraag onze brochure voor 2024 aan!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de brochure direct in je mailbox.